Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/1/f/diosamhalle.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 202 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/1/f/diosamhalle.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 202 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/6/1/f/diosamhalle.se/httpd.www/wp-includes/pomo/translations.php on line 202 Om Diö | Diö Samhällsförening

SkolanDiö är en ort i södra Småland en dryg mil norr om centralorten Älmhult. Samhället har cirka 900 invånare och är den näst största orten i kommunen.

I Diö finns en unik bruksmiljö och här är vackra naturområden i och nära orten. Helge å rinner genom samhället och har sitt utlopp just här i kommunens största sjö Möckeln. Sjön ger ett härligt rekreationsområdet med tillgång till badplats, två båthamnar och vackra strövområden.

Flera stora företag har sin verksamhet här vilket ger goda arbetstillfällen. Många jobbar också på IKEA i Älmhult som har många av sina verksamheter där. Funkisfabriken är en plats för hantverk, konst och design. Ett flertal företag hyr in sig här i den gamla anrika möbelfabriken som också har ett möbelmuseum.

Ishockey har varit ett stort intresse i Diö sedan flera decennier tillbaka med framgångar både för A-lag, juniorlag och damlag. Tack vare allt frivilligt engagemang genom åren i är det kanske inte så konstigt att kommunens enda ishall finns just här.

En ny tågstation invigdes den 14 december 2013 för Krösatåg nordost som innebär bättre kommunikationsmöjligheter.